Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Scrub στην παραλία!

Η καλύτερη απολέπιση το καλοκαιράκι μπορεί να γίνει στην παραλία!!! Δοκίμασε το κ θα δεις τα φοβερά αποτελέσματά του από την δεύτερη φορά!!!

Θα χρειαστείς:
  • λίγο άμμο
  • λίγο αντιλιακό
Θα πάρεις λίγο άμμο στα χέρια σ κ θα προσθέσεις το αντιλιακό. Θα το "πλάσεις" μέχρι να γίνει αραιή λάσπη. Τρίβεις τα πόδια σ (κ ιδιαίτερα τις σκληρίνσεις)μέχρι τον αστράγαλο.


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σήμερα θα γράψω πως γίνετε ένα πεντικιούρ σε σχεδόν 20 λεπτά!!!

Τι θα χρειαστείς:
  • λεκάνη με χλιαρό νερό κ λίγο αφρόλουτρο
  • έναν τρίφτη ή μια ράσπα
  • νυχοκόπτη ή πένσα για νύχια(για τις πιο οργανωμένες)
  • ψαλίδάκι ή πενσάκι για τα πετσάκια(προερετικά)
  • κ τέλος πετσέτα κ κρέμα
Διαδικασία:
Βάζεις τα πόδια σου στην λεκάνη με το νερό κ το αφρόλουτρο. Αφήνεις για 5-6 λεπτά.
Βγάζεις το ένα πόδι κ το σκουπίζεις με την πετσέτα. Τρίβεις με τον τρίφτη ή ράσπα την φτέρνα κ τις σκληρίνσεις(αν έχεις). Το ξαναβάζεις μέσα στο νερό.
Την ίδια διαδικασία ακολουθείς κ για το άλλο πόδι κ το ξαναβάζεις κ αυτό μέσα στο νερό.
Ξαναπέρνεις το πρώτο πόδι κ κόβεις τα νύχια προσέχωντας μην αφήσεις τις άκρες. Για να τα κόψεις σωστά ακολούθησε την καμπύλη που κάνει το νύχι σ. Μόλις τελειώσεις με τα νύχια κόβεις τα πετσάκια(προερετικά). Μετά πέρνεις την λίμα κ λιμάρεις τα νύχια(κ εδώ ακολουθείς την καμπύλη του νυχιού)
Αφού τελειώσεις κ με τα πετσάκια βουτάς μια τελευταία φορά μόνο τα δάχτυλα σ στο νερό(να ξεπληθούν από την σκόνη που προκάλεσαι η λίμα)τα σκουπίζεις κ βάζεις κρέμα.

Εξίσου τα ίδια κάνεις κ για το άλλο πόδι.


TIPS:
  1. Το παγωμένο νερό βοηθάει τα πόδια να ξεκουραστούν πολύ γρήγορα κ τα αναζωογονεί!!! Όσο πιο παγωμένο τόσο το καλυτερο. Σε μια λεκάνη βάζεις νερο από το ξυγείο κ αν θες κ 5-6 παγάκια. Τα αφήνεις το πολύ 5 λεπτα!!!
  2. Όταν τα νύχια κιτρινίζουν λόγο του μανό καλό θα ήταν να τα λιμάρεις από πάνω όταν δίνεις σχήμα κ στα νύχια. 

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μανό crackle!!!

Δεν είχα σκοπό να ενημερώσω το blog μ σήμερα αλλά την Παρασκευή το μεσιμέρι μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινήτο από την εταιρία που προμηθεύομαι τα προιόντα που χρησιμοποιώ για την δουλειά μ. Είχαν φτάσει τα μανό που εδώ κ καιρό ήθελα. Πήγα κ τα πήρα για να τα χρησιμοποιήσω το σ/κ κ να μπορώ να φέρω γνώμη. Τα μανό crackle έχουν την ιδιώτητα να στεγνώνουν γρήγορα κ να δημιουργούν σχισμές. Κυκλοφόρουν σε πολλά χρώματα κ περνιούνται πάνω από οποιοδήποτε μανό. 
Η τιμή τους σε σχέση με τα απλά μανό είναι αρκετά τσιμπιμένη αν κ δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη μ.
Μ'αρέσουν αρκετά κ είναι κάτι εντυπωσιακό. Επίσης πήρε το αυτί μ για τα μανό magnetic. Μόλις μάθω περισότερα θα γράψω κ γι'αυτά!!!! 
Αύριο θα γράψω πώς γίνετε ένα πεντικιούρ σε περίπου 20'!











Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καλό μήνα!!! Αρχές Ιουνίου κ ο καιρός κάθε μέρα ζεσταίνει περισότερο(αν κ πολύ άργησε). Πολλοί μου έχουν πεί ότι έκαναν το πρώτο τους μπάνιο για φέτος.
Ωραία η ηλιοθεραπεία, ωραίο το κολύμπι κ τα παιχνίδια στην άμμο αλλά θα πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο το σώμα μας φορώντας αντιλιακό αλλά κ τα πόδια μας καθώς στην άμμο υπάρχουν πολλοί μύκητες.
Η άμμος σε σύγκριση με το χώμα δεν είναι τόσο βρώμικη όσο πιστεύουμε απλά δεν είναι αποστειρωμένη. Όταν κολλάμε μύκητες στα πόδια δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως κ η θεραπεία τους απετεί σχολαστικότητα κ είναι χρονοβόρα!!!
Για να μην έχεις τον φόβο να κολλήσεις μύκητες κ να απολαύσεις την θάλασσα κ την άμμο άφοβα χωρίς να δώσεις πολλά χρήματα σε φάρμακα πρόληψης μπορείς καθημερινά να βάζεις σε ενα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξύδι κ να περνάς την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα κ τα νύχια. Μπορεί να μυρίζει άσχημα για μερικούς αλλά είναι ότι πιο φυσικό υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Στο επόμενο κείμενο θα πω πως θα κάνεις πεντικιούρ σε σχεδόν 20 λεπτά!!!